A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. An entity type is which of the following?
a. A major category of data about people, place, and things
b. The various departments of an organization
c. The application software
d. The business processes the support the mission of an organization
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).A major category of data about people, place, and things

62. The first step in database development is which of the following?
a. Enterprise data modeling
b. Logical database design
c. Physical database design and definition
d. Database Implementation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Enterprise data modeling

63. Strategic Planning factors do not include which of the following?
a. Organizational goals
b. Critical success factors
c. Information engineering
d. Problem areas
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Information engineering

64. The use of packaged data models can offer which of the following benefits?
a. Reduce implementation time and costs
b. Higher quality models
c. Both A and B.
d. Neither A nor B.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Both A and B.

65. Whose role is it to determine the requirements and design for a database?
a. Database analysts
b. Database administrators
c. Both A and B.
d. Neither A or B.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Database analysts

66. User views are included as part of which schema?
a. Internal
b. Conceptual
c. External
d. None of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).External

67. The Enterprise tier of the three-tiered database architecture includes:
a. managing the data.
b. managing the User-system interface.
c. processing HTTP protocol.
d. processing scripting tasks.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).managing the data.

68. Which of the following statement is true concerning objects and/or classes?
a. An object is an instance of a class.
b. A class is an instance of an object.
c. An object includes encapsulates only data.
d. A class includes encapsulates only data.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).An object is an instance of a class.

69. A UML diagram includes which of the following?
a. Class name
b. List of attributes
c. List of operations
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above.

70. A constructor operation does which of the following?
a. Creates a new instance of a class
b. Updates an existing instance of a class
c. Deletes and existing instance of a class
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Creates a new instance of a class