A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. Physical Data Independence is ability to modify _____________ without causing application program to rewrite.
a. Physical Schema
b. Conceptual Schema
c. Logical Schema
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Physical Schema

52. Logical Data independence is ability to modify ____________ without causing application program to rewrite.
a. Physical Schema
b. Logical Schema
c. Conceptual Schema
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Logical Schema

53. In enterprise data modeling, which is incorrect?
a. You review current systems.
b. You implement the new database.
c. You describe the data needed at a very high level of abstraction.
d. You plan one or more database development projects.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).You implement the new database.

54. Which is not a relevant feature of CASE tools?
a. The ability to help draw data models using entity-relationship notations
b. The ability to generate code
c. An information repository
d. Access to a DB via the Internet
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Access to a DB via the Internet

55. CASE tools do not include which of the following features?
a. Help to draw data models
b. Help to generate code
c. Help to manage people
d. Create an information repository
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Help to manage people

56. The three-schema components include all, but:
a. internal schema.
b. conceptual schema.
c. programming schema.
d. external schema.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).programming schema.

57. Which is not a type of data management technology?
a. Relational
b. Rational
c. Object-oriented
d. Dimensional
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Rational

58. Which of the following database activities determines the entities, attributes, and relationships of data?
a. Conceptual data modeling
b. Logical database design
c. Physical database design and definition
d. Database implementation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Conceptual data modeling

59. Which of the following database activities require a specific knowledge of a DBMS?
a. Enterprise modeling
b. Conceptual data modeling
c. Logical database design
d. Physical database design and definition
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Physical database design and definition

60. Which of the following database activities allow for the actual retrieval and use of a database?
a. Enterprise modeling
b. Logical database design
c. Physical database design and definition
d. Database implementation
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Database implementation

Page 6 of 19