A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. Hierarchical model is also called
a. Tree structure
b. Plex Structure
c. Normalize Structure
d. Table Structure
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Tree structure

32. A main purpose of DBMS is to provide ____________ view of data to user.
a. Abstract
b. Partial
c. Complete
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).None of these

33. ____________ means to hide certain details of how data is stored and maintain.
a. Data Abstraction
b. Data Integrity
c. Data Isolation
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Data Abstraction

34. There are _________ levels of data abstraction.
a. 2
b. 3
c. 4
d. 1
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).3

35. In data abstraction which is lowest level of abstraction ?
a. View Level
b. Physical Level
c. Conceptual Level
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Physical Level

36. _______ of abstraction explains how data is actually stored and describes the Data Structure and Access methods used by database.
a. Conceptual Level
b. View Level
c. Physical Level
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Physical Level

37. "What data is stored ?" is described by __________ level of abstraction in DBMS.
a. Physical
b. View
c. Conceptual
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Conceptual

38. Part of entire database is shown by ________ level of abstraction.
a. Conceptual
b. Physical
c. View
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).View

39. If user doesn't know anything about the complexity of database application then that user is called as _____________.
a. Naive User
b. Database Manager
c. Database Operator
d. Database Administrator
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Naive User

40. Data Model is collection of conceptual tools for describing
a. Data
b. Data Schema
c. Consistency Constaints
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of these

Page 4 of 19