A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. The view of total database content is
a. Conceptual view
b. Internal view
c. External view
d. Physical view
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Conceptual view

22. Architecture of the database can be viewed as
a. two levels
b. four levels
c. three levels
d. one level
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).three levels

23. In the architecture of a database system external level is the
a. physical level
b. logical level
c. conceptual level
d. view level
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).view level

24. In a Hierarchical model records are organized as
a. Graph
b. List
c. Links
d. Tree
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Tree

25. A logical schema
a. is the entire database
b. is a standard way of organizing information into accessible parts
c. describes how data is actually stored on disk
d. both a and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).is the entire database

26. Conceptual design
a. is a documentation technique.
b. needs data volume and processing frequencies to determine the size of the database.
c. involves modelling independent of the DBMS.
d. is designing the relational model.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).involves modelling independent of the DBMS.

27. A subschema expresses
a. the logical view
b. the physical view
c. the external view
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).the external view

28. SET concept is used in :
a. Network Model
b. Hierarchical Model
c. Relational Model
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Network Model

29. The conceptual model is
a. dependent on hardware
b. dependent on software
c. dependent on both hardware and software
d. independent of both hardware and software
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).independent of both hardware and software

30. Which of the following is record based logical model?
a. Network Model
b. Object oriented model
c. E-R Model
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Network Model

Page 3 of 19