A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Which of the following data constraints would be used to specify that the value of cells in a column must be one of a specific set of possible values?
a. A domain constraint
b. A range constraint
c. An intrarelation constraint
d. An interrelation constraint
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).A domain constraint

12. In a 1:N relationship, the foreign key is placed in:
a. either table without specifying parent and child tables.
b. the parent table.
c. the child table.
d. either the parent table or the child table.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).the child table.

13. Which of the following column properties specifies whether or not cells in a column must contain a data value?
a. Null status
b. Data type
c. Default value
d. Data constraints
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Null status

14. A primary key should be defined as:
a. NULL
b. NOT NULL
c. Either of the above can be used
d. None of the above are correct
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).NOT NULL

15. Which of the following column properties would be used to specify that cells in a column must contain a monetary value?
a. Null status
b. Data type
c. Default value
d. Data constraints
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Data type

16. If a denormalization situation exists with a one-to-one binary relationship, which of the following is true?
a. All fields are stored in one relation.
b. All fields are stored in two relations.
c. All fields are stored in three relations.
d. All fields are stored in four relations.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).All fields are stored in one relation.

17. Selecting a data type involves which of the following?
a. Maximize storage space
b. Represent most values
c. Improve data integrity
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Improve data integrity

18. What is the best data type definition for Oracle when a field is alphanumeric and has a length that can vary?
a. VARCHAR2
b. CHAR
c. LONG
d. NUMBER
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).VARCHAR2

19. A multidimensional database model is used most often in which of the following models?
a. Data warehouse
b. Relational
c. Hierarchical
d. Network
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Data warehouse

20. Which of the following is not a factor to consider when switching from small to large block size?
a. The length of all of the fields in a table row.
b. The number of columns
c. Block contention
d. Random row access speed
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).The number of columns

Page 2 of 19