A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

101. In a _____ a parent record type can be linked to one or more "child" record types, but a child record type can have only one parent.
a. Network database
b. Relational database
c. Distributed database
d. Hierarchical database
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Hierarchical database

102. Which of the following is true of a network structure?
a. It is a physical representation of the data
b. It allows a many-to-many relationship
c. It is conceptually simple
d. It will be the dominant data base of the future
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).It allows a many-to-many relationship

103. Internal auditors should review data system design before they are
a. developed
b. implemented
c. modified
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

104. If you want your database to include methods, you should use a _____ database.
a. Network
b. Distributed
c. Hierarchical
d. Object-Oriented
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Object-Oriented

105. The model for a _____ resembles the hierarchical model in many respects.
a. Network database
b. Relational database
c. Distributed database
d. Hierarchical database
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Network database

106. The model for a record management system might be
a. handwritten list
b. a Rolodex card file
c. a business form
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

107. A data dictionary is a special file that contains
a. the names of all fields in all files
b. the data types of all fields in all files
c. the widths of all fields in all files
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

108. A data dictionary doesn't provide information about:
a. where data is located
b. the size of the disk storage device
c. It allows a many-to-many relationship
d. It is conceptually simple
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).the size of the disk storage device

109. In order to use a record management system
a. You need to understand the low-level details of how information in stored
b. You need to understand the model the record management system uses.
c. Both (a) and (b)
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).You need to understand the model the record management system uses.

110. Goals for the design of the logical schema include
a. avoiding data inconsistency
b. being able to construct queries easily
c. being able to access data efficiently
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above