A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. Which of the following is true concerning the following statement:
class Manager extends Employee
a. Manager is a concrete class and a superclass.
b. Manager is a concrete class and a subclass.
c. Manager is an abstract class and a superclass.
d. Manager is an abstract class and a subclass.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Manager is a concrete class and a subclass.

92. The reserved word enum is used for which of the following?
a. To define a range for an attribute.
b. To define a range for a class.
c. To define a range for a relationship.
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).To define a range for an attribute.

93. ODL supports which of the following types of association relationships?
a. Unary
b. Unary and Binary
c. Unary and Binary and Ternary
d. Unary and Binary and Ternary and higher
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Unary and Binary

94. An atomic literal is which of the following?
a. Strings
b. Boolean
c. Long
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above.

95. The keyword "inverse" is used in which of the following?
a. Class
b. Attribute
c. Relationship
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Relationship

96. An extent is which of the following?
a. A keyword that indicates that the subclass inherits from a superclass
b. A keyword that indicates that the superclass inherits from a subclass
c. The set of all instances of a class within a database
d. Only one instance of a class within a database
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).The set of all instances of a class within a database

97. Which of the following is true concerning an ODBMS?
a. They have the ability to store complex data types on the Web.
b. They are overtaking RDBMS for all applications.
c. They are most useful for traditional, two-dimensional database table applications.
d. Both a and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a and c

98. Which of the following is not a logical data-base structure?
a. tree
b. relational
c. network
d. chain
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).chain

99. The relational model uses some unfamiliar terminology. A tuple is equivalent to a:
a. record
b. field
c. file
d. data base
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).record

100. A top-to-bottom relationship among the items in a database is established by a
a. Hierarchical schema
b. Network schema
c. Relational schema
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Hierarchical schema