A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

81. Farmer goes to ATM Center to withdraw an amount of Rs.300/-. Which type of user farmer is ?
a. Unsophisticated User
b. Sophisticated User
c. Application Programmer
d. Specialized User
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Unsophisticated User

82. Schema Definition is written by __________.
a. Application Programmer
b. Naive User
c. Database Administrator
d. Sophisticated user
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Database Administrator

83. Person A is Java Developer interacts with Person D to understand the complete database schema
written by him.

Person B knows the database Schema and he is able to hit complex queries.

Unlike Person B, Person C does not use traditional database processing frameworks.

Who among the 4 user will be called as Sophisticated User.
a. Person B
b. Person A
c. Person C
d. Person D
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Person C

84. Structured data may include which of the following?
a. Photo image
b. Video clip
c. Dates
d. None of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Dates

85. Metadata enables database designers and users to do all of the following except:
a. sample data.
b. understand what data exist.
c. what the fine distinctions are between similar data items.
d. what the data mean.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).sample data.

86. Duplicate data often results in loss of data integrity because:
a. the data formats may be inconsistent.
b. data values may not agree.
c. Both A & B.
d. Neither A & B.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both A & B.

87. Which of the following types of databases are the most common?
a. Personal
b. Workgroup
c. Department
d. Enterprise
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Department

88. Some advantages of the database approach include all, but:
a. minimal data redundancy.
b. improved data consistency.
c. improved data sharing.
d. program-data dependency.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).program-data dependency.

89. Data administrators are responsible for:
a. physical database design.
b. managing technical issues in the database environment.
c. overall management of data resources in an organization.
d. writing application programs.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).overall management of data resources in an organization.

90. An extranet is which of the following?
a. The use of Internet protocols with limited access to company data by the company's customers and suppliers.
b. The use of Internet protocols with unlimited access to company data by the company's customers and suppliers.
c. The use of Internet protocols with limited access to company data by people within an organization.
d. The use of Internet protocols with unlimited access to company data by people within an organization.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).The use of Internet protocols with limited access to company data by the company's customers and suppliers.