A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. If DBA modify the structure of the data record then this modification do not affect other application is called as _____________.
a. Data Independance
b. Data Integrity
c. Data Isolation
d. Data Security
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Data Independance

72. Collection of information stored in database at particular instance of time is called as __________.
a. Data Structure
b. Database Schema
c. Instance of Database
d. Objects in Database
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Instance of Database

73. Overall design of the database is called as _________.
a. Database Instance
b. Database Abstraction
c. Database Schema
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Database Schema

74. _________ is collection of operations that performs a single logical function in database application.
a. Interaction
b. Operation
c. Transaction
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Transaction

75. Database Manager Performs following query related operation
a. Drop Table
b. Creating Schema
c. Retrieving Record
d. Creating View
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Retrieving Record

76. Duty of Database manager is to enforce integrity and _________ checks.
a. Complexity
b. Security
c. Multiplicity
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Security

77. Granting and Authorization for data access is provided by ____________.
a. DBA
b. Application Developer
c. Storage Manager
d. Database Manager
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).DBA

78. Database Manager is also known as ________.
a. Sophisticated User
b. System Manager
c. Application Programmer
d. Storage Manager
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Storage Manager

79. Which of the user write program in host language and embed the DML statements into it ?
a. Specialized User
b. Sophisticated User
c. Application Programmer
d. Naive User
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Application Programmer

80. User which interact with the system using database query language is called as ___________.
a. Application Programmer
b. Sophisticated User
c. Naive User
d. Specialized User
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Sophisticated User