A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. A DBMS that combines a DBMS and an application generator is ________ .
a. Microsoft's SQL Server
b. Microsoft's Access
c. IBM's DB2
d. Oracle Corporation's Oracle
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Microsoft's Access

32. You have run an SQL statement that asked the DBMS to display data in a table named USER_TABLES. The results include columns of data labeled "TableName," "NumberOfColumns" and "PrimaryKey." You are looking at ________
a. user data
b. metadata
c. A report
d. indexes
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).metadata

33. Which of the following is not considered to be a basic element of an enterprise-class database system?
a. Users
b. Database applications
c. DBMS
d. COBOL programs
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).COBOL programs

34. The DBMS that is most difficult to use is ________ .
a. Microsoft's SQL Server
b. Microsoft's Access
c. IBM's DB2
d. Oracle Corporation's Oracle
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Oracle Corporation's Oracle

35. What is the overall responsibility of the DBA?
a. Facilitate the development and use of the database
b. Create and populate tables
c. Development, operation, and maintenance of the database and its applications
d. Both the first and third answers above are correct
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both the first and third answers above are correct

36. Data Model is collection of conceptual tools for describing -
a. Data
b. Data Schema
c. Consistency Constaints
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of these

37. Related fields in a database are grouped to form a
a. data file
b. data record
c. menu
d. bank
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).data record

38. The database environment has all of the following components except:
a. separate files
b. database
c. database administrator
d. users
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).users

39. The property / properties of a database is / are :
a. It is an integrated collection of logically related records.
b. It consolidates separate files into a common pool of data records.
c. Data stored in a database is independent of the application programs using it.
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above.

40. The method in which records are physically stored in a specified order according to a key field in each record is
a. hash
b. direct
c. sequential
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).hash

Page 4 of 23