A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

131. With respect to data input, the most accurate description of batch control is
a. dividing documents to be entered into batches
b. controlling the input of each input clerk
c. comparing to a pre-calculated figure the total of a data item summed across a batch records put into the system
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).comparing to a pre-calculated figure the total of a data item summed across a batch records put into the system

132. Long-range planning report produced in an MIS are primarily designed for
a. top management
b. middle management
c. lower management
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).top management

133. Characteristic(s) of a distributed MIS structure is
a. interactive sharing of the workload
b. a multiprocessing environment
c. computers supporting local DP operations
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

134. The data-base environment has all of the following components except:
a. users
b. separate files
c. data base
d. data-base administrator
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).separate files

135. A report form
a. appears on the computer monitor during data entry
b. is used during report generation to format data
c. both (a) and (b)
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).is used during report generation to format data

136. What software packages are commonly used for businesses that have to track extensive lists of clients and inventory?
a. Special purpose packages
b. Custom made programs
c. Single function application packages
d. Data management packages
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Data management packages

137. A condition that led to the development of databases was
a. a demand for more data to support information needs
b. an increase in the amount of data handled by organizations
c. the proliferation of data files
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

138. Which of the following is a type of DBMS software?
a. database manipulation language
b. query language
c. utilities
d. report writer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).database manipulation language

139. Which of the following is not true of the traditional approach to information processing?
a. There is common sharing of data among the various applications
b. It is file-oriented
c. Programs are dependent on the files
d. It is inflexible
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).There is common sharing of data among the various applications

140. Batch processing is appropriate if
a. a large computer system is available
b. only a small computer system is available
c. only a few transactions are involved
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).None of the above