A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

111. Fact tables are which of the following?
a. Completely demoralized
b. Partially demoralized
c. Completely normalized
d. Partially normalized
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Completely normalized

112. A snowflake schema is which of the following types of tables?
a. Fact
b. Dimension
c. Helper
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

113. A goal of data mining includes which of the following?
a. To explain some observed event or condition
b. To confirm that data exists
c. To analyze data for expected relationships
d. To create a new data warehouse
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).To explain some observed event or condition

114. Primitive operations common to all record management systems include
a. Print
b. Sort
c. Look-up
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Look-up

115. Each of data files has a _____ that describe the way the data is stored in the file.
a. File structure
b. Records
c. Fields
d. Database
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).File structure

116. After you _____ a record, many data management the environments require you to issue a command to save the changes you made.
a. Delete
b. Update
c. Sort key
d. Index
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Update

117. Sort/report generators
a. are faster than index/report generators
b. require more disk space than index/report generators
c. do not need to sort before generating a report
d. both (a) and (b)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).require more disk space than index/report generators

118. An-owner-member set in the CODASYL specifications may have
a. only one owner but many owner occurrences
b. only one member but many member occurrence
c. more than one member but only one occurrence per member
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).only one owner but many owner occurrences

119. A database management system
a. allows simultaneous access to multiple files
b. can do more than a record management system
c. is a collection of programs for managing data in a single file
d. both (a) and (b)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).both (a) and (b)

120. Which of the following hardware components is the most important to the operation of a database management system?
a. high-resolution video display
b. printer
c. high speed, large-capacity disk
d. plotter
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).high speed, large-capacity disk