A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

101. The generic two-level data warehouse architecture includes which of the following?
a. At least one data mart
b. Data that can extracted from numerous internal and external sources
c. Near real-time updates
d. Both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both b and c

102. The active data warehouse architecture includes which of the following?
a. At least one data mart
b. Data that can extracted from numerous internal and external sources
c. Near real-time updates
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above.

103. Reconciled data is which of the following?
a. Data stored in the various operational systems throughout the organization.
b. Current data intended to be the single source for all decision support systems.
c. Data stored in one operational system in the organization.
d. Data that has been selected and formatted for end-user support applications.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Current data intended to be the single source for all decision support systems.

104. Transient data is which of the following?
a. Data in which changes to existing records cause the previous version of the records to be eliminated
b. Data in which changes to existing records do not cause the previous version of the records to be eliminated
c. Data that are never altered or deleted once they have been added
d. Data that are never deleted once they have been added
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Data in which changes to existing records cause the previous version of the records to be eliminated

105. The extract process is which of the following?
a. Capturing all of the data contained in various operational systems
b. Capturing a subset of the data contained in various operational systems
c. Capturing all of the data contained in various decision support systems
d. Capturing a subset of the data contained in various decision support systems
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Capturing a subset of the data contained in various operational systems

106. Data scrubbing is which of the following?
a. A process to reject data from the data warehouse and to create the necessary indexes
b. A process to load the data in the data warehouse and to create the necessary indexes
c. A process to upgrade the quality of data after it is moved into a data warehouse
d. A process to upgrade the quality of data before it is moved into a data warehouse
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).A process to upgrade the quality of data before it is moved into a data warehouse

107. The load and index is which of the following?
a. A process to reject data from the data warehouse and to create the necessary indexes
b. A process to load the data in the data warehouse and to create the necessary indexes
c. A process to upgrade the quality of data after it is moved into a data warehouse
d. A process to upgrade the quality of data before it is moved into a data warehouse
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).A process to load the data in the data warehouse and to create the necessary indexes

108. Data transformation includes which of the following?
a. A process to change data from a detailed level to a summary level
b. A process to change data from a summary level to a detailed level
c. Joining data from one source into various sources of data
d. Separating data from one source into various sources of data
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).A process to change data from a detailed level to a summary level

109. A multifield transformation does which of the following?
a. Converts data from one field into multiple fields
b. Converts data from multiple fields into one field
c. Converts data from multiple fields into multiple fields
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

110. A star schema has what type of relationship between a dimension and fact table?
a. Many-to-many
b. One-to-one
c. One-to-many
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).One-to-many