A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. A database application can perform which of the following activities?
a. Add records
b. Read records
c. Update records
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above.

92. An enterprise database is which of the following?
a. A database designed to support only users external to an organization
b. A database designed to support an entire organization
c. A database designed to support a relatively small group
d. A database designed to support a single PC
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).A database designed to support an entire organization

93. Legacy data is which of the following?
a. Data contained in a newly-installed system
b. Data rejected during the installation of a new system
c. Data contained in a file system
d. Data contained by a system used prior to the installation of a new system
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Data contained by a system used prior to the installation of a new system

94. Which of the following is true for a relational database?
a. Data is represented by tables.
b. It is difficult to access data.
c. Complex programs have to be written for simple queries.
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Data is represented by tables.

95. A shared database should:
a. be accurate and available.
b. provide for backup and recovery.
c. be secure.
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above.

96. A data warehouse uses:
a. partial operational data.
b. historical operational data.
c. future operational data.
d. health care data.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).historical operational data.

97. A database management system (DBMS) is a:
a. hardware system used to create, maintain, and provide controlled access to a database.
b. hardware system used to create, maintain, and provide uncontrolled access to a database.
c. software system used to create, maintain, and provide controlled access to a database.
d. software system used to create, maintain, and provide uncontrolled access to a database.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).software system used to create, maintain, and provide controlled access to a database.

98. An enterprise data model is:
a. a graphical model that shows the high-level entities for an organization.
b. a graphical model that shows all entities for an organization.
c. a non-graphical model that shows the high-level entities for an organization.
d. a non-graphical model that shows the all entities for an organization.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).a graphical model that shows the high-level entities for an organization.

99. A data warehouse is which of the following?
a. Can be updated by end users.
b. Contains numerous naming conventions and formats.
c. Organized around important subject areas.
d. Contains only current data.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Organized around important subject areas.

100. An operational system is which of the following?
a. A system that is used to run the business in real time and is based on historical data.
b. A system that is used to run the business in real time and is based on current data.
c. A system that is used to support decision making and is based on current data.
d. A system that is used to support decision making and is based on historical data.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).A system that is used to run the business in real time and is based on current data.