A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. Which of the following statements is not correct with reference to distributed systems ?
a. Distributed system represents a global view of the network and considers it as a virtual uni-processor system by controlling and managing resources across the network on all the sites.
b. Distributed system is built on bare machine, not an add-on to the existing software.
c. In a distributed system, kernel provides smallest possible set of services on which other services are built. This kernel is called microkernel. Open servers provide other services and access to shared resources.
d. In a distributed system, if a user wants to run the program on other nodes or share the resources on remote sites due to their beneficial aspects, user has to log on to that site.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).In a distributed system, if a user wants to run the program on other nodes or share the resources on remote sites due to their beneficial aspects, user has to log on to that site.

72. The portion of Windows 2000 operating system which is not portable is
a. processor management
b. user interface
c. device management
d. virtual memory management
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).virtual memory management

73. Match the following for Windows Operating System :

(a) Hardware abstraction layer          (i) Starting all processes, emulation
of different operating systems,
security functions, transform character
based applications to graphical
representation.
(b) Kernel                                               (ii) Export a virtual memory interface,
support for symmetric multiprocessing,
administration, details of mapping
memory, configuring I/O buses,
setting up DMA.
(c) Executive                                        (iii) Thread scheduling, interrupt and
exception handling, recovery
after power failure.
(d) Win32 subsystem                          (iv) Object manager, virtual memory
manager, process manager, plug and-
play and power manager.

Codes :
(a)   (b)  (c)  (d)
a. (i)    (iii)  (ii)  (iv)
b. (iv)  (iii)  (ii)   (i)
c. (ii)  (iii)   (iv)  (i)
d. (iii)  (ii)   (i)   (iv)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).(ii)  (iii)   (iv)  (i)

74. Repository of information gathered from multiple sources, storing under unified scheme at a single site is called as
a. Data mining
b. Meta data
c. Data warehousing
d. Database
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Data warehousing

75. The task of correcting and pre processing data is called as
a. Data streaming
b. Data cleaning
c. Data mining
d. Data storming
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Data cleaning

76. When a mobile telephone physically moves from one to another cell, the base station transfers ownership to the cell getting strongest signal. This process is known as.................
a. handoff
b. mobile switching
c. mobile routing
d. cell switching
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).handoff

77. Identify the incorrect statement :
a. The overall strategy drives the E-Commerce data warehousing strategy.
b. Data warehousing in an E-Commerce environment should be done in a classical manner.
c. E-Commerce opens up an entirely new world of web server.
d. E-Commerce security threats can be grouped into three major categories.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).E-Commerce security threats can be grouped into three major categories.

78. ……………. is not an E-Commerce application.
a. House banking
b. Buying stocks
c. Conducting an auction
d. Evaluating an employee
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Evaluating an employee

79. …………. is a satellite based tracking system that enables the determination of person’s position.
a. Bluetooth
b. WAP
c. Short Message Service
d. Global Positioning System
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Global Positioning System

80. Suppose that a given application is run on a 64-processor machine and that 70 percent of the application can be parallelized. Then the expected performance improvement using Amdahl’s law is
a. 4.22
b. 3.22
c. 3.32
d. 3.52
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).3.22

Page 8 of 15