A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. Which of the following is/are true w.r.t. applications of mobile computing?

(A) Travelling of salesman
(B) Location awareness services
a. (A) true; (B) false
b. Both (A) and (B) are true
c. Both (A) and (B) are false
d. (A) false; (B) true
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Both (A) and (B) are true

42. In 3G network, W-CDMA is also known as UMTS. The minimum spectrum allocation required for W-CDMA is ..........
a. 2 MHz
b. 20 KHz
c. 5 KHz
d. 5 MHz
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).5 MHz

43. Which of the following statements is/are true w.r.t. Enterprise Resource Planning (ERP)?

(A) ERP automates and integrates majority of business processes.
(B) ERP provides access to information in a Real Time Environment.
(C) ERP is inexpensive to implement.
a. (A), (B) and (C) are false
b. (A) and (B) false; (C) true
c. (A) and (B) true; (C) false
d. (A) true; (B) and (C) are false
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).(A) and (B) true; (C) false

44. Given the array of integers ‘array’ shown below.

What is the output of the following JAVA statements?

int [ ] p = new int [10];
int [ ] q = new int [10];
for (int k = 0; k < 10; k ++)
p[k] = array [k];
q = p;
p[4] = 20;
System.out.println(array [4] + “:” + q[4]);
array in java
a. 20:20
b. 18:18
c. 18:20
d. 20:18
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).18:20

45. Consider the following JAVA program:

public class First {
public static int CBSE (int x) {
if (x < 100) x = CBSE (x +10);
return (x - 1);
}
public static void main (String[] args){
System.out.print(First.CBSE(60));
}
}

What does this program print?
a. 59
b. 95
c. 69
d. 99
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).95

46. What can you say about the following statements?

I. XML tags are case-insensitive.
II. In JavaScript, identifier names are case-sensitive.
III. Cascading Style Sheets (CSS) cannot be used with XML.
IV. All well-formed XML documents must contain a document type definition.
a. only I and II are false.
b. only III and IV are false
c. only I and III are false
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).None of the above

47. ................. is subject oriented, integrated, time variant, non-volatile collection of data in support of management decisions.
a. Data mining
b. Web mining
c. Data warehouse
d. Database Management System
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Data warehouse

48. In Data mining, classification rules are extracted from ..............
a. Data
b. Information
c. Decision Tree
d. Database
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Decision Tree

49. Discovery of cross sales opportunities is called as ...............
a. Association
b. Visualization
c. Correlation
d. Segmentation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Association

50. In Data mining, .............. is a method of incremental conceptual clustering.
a. STRING
b. COBWEB
c. CORBA
d. OLAD
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).COBWEB

Page 5 of 15