A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. Which of the following computing models is not an example of distributed computing environment?
a. Cloud computing
b. Parallel computing
c. Cluster computing
d. Peer-to-peer computing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Cluster computing

32. Dining Philosopher's problem is a :
a. Producer - consumer problem
b. Classical IPC problem
c. Starvation problem
d. Synchronization primitive
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Classical IPC problem

33. All the classes necessary for windows programming are available in the module :
a. win.txt
b. win.main
c. win.std
d. MFC
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).win.txt

34. Windows 32 API supports
a. 16-bit Windows
b. 32-bit Windows
c. 64-bit Windows
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

35. The pure object oriented programming language with extensive metadata available and modifiable at rim time is
a. Small talk
b. C++
c. Java
d. Eiffel
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Small talk

36. Consider the following two statements:
(a) Business intelligence and Data warehousing is used for forecasting and Data mining.
(b) Business intelligence and Data warehousing is used for analysis of large volumes of sales data.
Which one of the following options is correct?
a. (a) is true, (b) is false
b. Both (a) and (b) are true
c. (a) is false, (b) is true
d. Both (a) and (b) are false
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Both (a) and (b) are true

37. Consider the following two statements :

(a) Data scrubling is a process to upgrade the quality of data, before it is moved into Data warehouse.
(b) Data scrubling is a process of rejecting data from data warehouse to create indexes.

Which one of the following options is correct ?
a. (a) is true, (b) is false
b. (a) is false, (b) is true
c. Both (a) and (b) are false
d. Both (a) and (b) are true
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).(a) is true, (b) is false

38. Given the following statements:

(a) Strategic value of data mining is time stamping
(b) Information collection is an expensive process in building an expert system.

Which of the following options is correct ?
a. Both (a) and (b) are false
b. Both (a) and (b) are true
c. (a) is true, (b) is false
d. (a) is false, (b) is true
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).(a) is false, (b) is true

39. Match the following:
List-l List-II
a. Affiliate marketing i. Vendors ask partners to place logos on partner's site. If customers click, come to vendors and buy.
b. Viral Marketing ii. Spread your brand on the net by word-of-mouth. Receivers will send your information to their friends.
c. Group Purchasing iii. Aggregating the demands of small buyers to get a large volume. Then negotiate a price.
d. Bartering Online iv. Exchanging surplus Products and services with the process administered completely online by an intermediary. Company receives �points� for its contribution.

Codes: a b c d
a. i ii iii iv
b. i iii ii iv
c. iii ii iv i
d. ii iii i iv
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).i ii iii iv

40. ............ refers loosely to the process of semi-automatically analysing large databases to find useful patterns.
a. Data mining
b. Data Warehousing
c. DBMS
d. Data mirroring
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Data mining

Page 4 of 15