A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Which are the classifications of data used in Mobile Applications ? 
a. Private data, User data, Shared data
b. Public data, User data, Virtual data
c. Private data, Public data, Shared data
d. Public data, Virtual data, User data
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Private data, Public data, Shared data

12. In Win32, which function is used to create Windows Applications ?
a. Win APP
b. Win API
c. Win Main
d. Win Void
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Win Main

13. Which of the following operating system is better for implementing client-server network ?
a. Windows 95
b. Windows 98
c. Windows 2000
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Windows 2000

14. The transform which possesses the “multi-resolution” property is
a. Fourier transform
b. Short-time-Fourier transform
c. Wavelet transform
d. Karhunen-Loere transform
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Wavelet transform

15. Active X controls are Pentium binary programs that can be embedded in
a. Word pages
b. URL pages
c. Script pages
d. Web pages
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Web pages

16. Match the following

  a. Wireless  Application Environment i. HTTP

b. Wireless Transaction Protocol ii. IP

c.Wireless Datagram Protocol iii. Scripts

d. Wireless iv. UDP

CODES: a    b    c     d
a. ii    iv    i    iii
b. iv     iii    ii    i
c. iv   iii    i   ii
d. iii  i   iv   ii
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).iii  i   iv   ii

17. The document standards for EDI were first developed by large business house during the 1970s and are now under the control of the following standard organisation:
a. ISO
b. ANSI
c. ITU-T
d. IEEE
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).ANSI

18. Electronic Data Interchange Software consists of the following four layers:
a. Business application, Internal format conversion, Network translator, EDI envelope
b. Business application, Internal format conversion, EDI translator, EDI envelope
c. Application layer, Transport layer, EDI translator, EDI envelope
d. Application layer, Transport layer, IP layer,EDI envelope
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Application layer, Transport layer, IP layer,EDI envelope

19. Consider the formula  in image processing 

RD =1-(1/CR) Where CR = n1/n2
CR is called as compression ratio n1and n2 denotes the number of information carrying units in , two datasets that represent the same information. In. this situation RD is called as relative _____________of the first data set.
a. Data Compression
b. Data Redundancy
c. Data Relation
d. Data Representation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Data Redundancy

20. In windows 2000 operating system all the processor-dependent code is isolated in a dynamic link library called
a. NTFS file system
b. Hardware abstraction layer
c. Microkernel
d. Process Manager
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Hardware abstraction layer

Page 2 of 15