A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

141. Not an Anti-virus software:
a. McAfee
b. Norton
c. AVG
d. TROJAN
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).TROJAN

142. A document preparation software:
a. FOXPRO
b. ORACLE
c. LATEX
d. MATLAB
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).LATEX

143. Which of these not a markup language?
a. HTML
b. XML
c. SGML
d. XGML
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).XGML

144. A technique not associated with data mining:
a. Predictive Modeling
b. Link Analysis
c. Database Segmentation
d. Dimensionality Modeling
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Dimensionality Modeling

145. Not a parallel programming language.
a. C*
b. SEQUENT C
c. nCube C
d. C++
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).C++

146. Suppose a cloud contains software stack such as Operating systems, Application softwares, etc. This model is referred as ............ model.
a. SaaS
b. PaaS
c. IaaS
d. MaaS
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).SaaS

147. The Third Generation mobile phones are digital and based on
a. AMPS
b. D-AMPS
c. CDMA
d. Broadband CDMA
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Broadband CDMA

148. Which of the following statements/s is/are true?

(i) Windows XP supports both peer-peer and client-server networks.
(ii) Windows XP implements Transport protocols as drivers that can be loaded and unloaded from the system dynamically.

Choose the correct answer from the code given below:
a. (i) only
b. (ii) only
c. Neither (i) nor (ii)
d. Both (i) and (ii)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Both (i) and (ii)

149. Which of the following Super Computers is the fastest Super Computer?
a. Sun-way TaihuLight
b. Titan
c. Piz Daint
d. Sequoia
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Sun-way TaihuLight

150. Which of the following is not a Clustering method?
a. K - Mean method
b. Self Organizing feature map method
c. K - nearest neighbour method
d. Agglomerative method
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).K - nearest neighbour method