A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

131. The processing speeds of pipeline segments are usually:
a. Equal
b. Unequal
c. Greater
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Unequal

132. The cost of a parallel processing is primarily determined by:
a. Time complexity
b. Switching complexity
c. Circuit complexity
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Switching complexity

133. A data warehouse is always ....................
a. Subject oriented
b. Object oriented
c. Program oriented
d. Compiler oriented
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Subject oriented

134. The term 'hacker' was originally associated with:
a. A computer program
b. Virus
c. Computer professionals who solved complex computer problems
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Computer professionals who solved complex computer problems

135. A subset of data in a data warehouse in the form of summary data, related to a particular department or business function:
a. Meta Data
b. Archive data
c. Data Marts
d. Operational Data Store
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Data Marts

136. The technique used for dimensionality reduction of original data:
a. Discrete Wavelet transform
b. Principal Component Analysis
c. Both a and b
d. Neither a nor b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a and b

137. An objective measure of pattern interestingness in data mining:
a. Support rule
b. Confidence rule
c. Both a and b
d. Neither a nor b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a and b

138. Area on earth where signals of a satellite can be received:
a. Foot-print
b. Coverage
c. Range
d. Vicinity
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Foot-print

139. A SIM card contain:
a. Personal Identification Number
b. International Mobile Subscriber Identity
c. Authentication key
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of these

140. A famous technique used in data warehousing:
a. OODM
b. OLTP
c. OLAP
d. ODBC
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).OLAP