A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

121. Link analysis operation in data mining uses.......................technique.
a. Classification
b. Association discovery
c. Visualisation
d. Neural clustering
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Association discovery

122. The maximum size of SMS in IS-95 is..............octets.
a. 120
b. 95
c. 128
d. 64
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).120

123. MMS (Multimedia Messaging Service) uses ............... types of messages to perform messaging transactions.
a. 4
b. 6
c. 8
d. 10
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).8

124. Downflow is the process associated with .................. and backup of data in a warehouse.
a. packaging
b. archiving
c. extraction
d. loading
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).archiving

125. Predictive modelling in data mining uses .................. technique.
a. Statistical
b. Association Discovery
c. Value prediction
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Statistical

126. The use of smart card represents a form of:
a. password encryption
b. authorization
c. authentication
d. both b and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).both b and c

127. Which of the following is a EDI standard?
a. ANSI X.15
b. ANSI X.14
c. ANSI X.13
d. ANSI X.12
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).ANSI X.12

128. Analysis of large database to retrieve information is called:
a. OLTP
b. OLAP
c. OLDP
d. TLPP
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).OLAP

129. PVM and MPI Library functions are implemented on the top of the:
a. Universal Message Passing (UMS)
b. Network Interface Driver (NID)
c. Media Access Control (MAC)
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).None of these

130. Data Mining can be used as ................. Tool.
a. Software
b. Hardware
c. Research
d. Process
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Research