A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

111. In a mobile communication system, a geographic region is divided into cells. For each frequency set, there is a buffer ............... wide where that frequency is not used.
a. one-cell
b. two-cells
c. three-cells
d. four-cells
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).two-cells

112. Identify the incorrect statement:
a. The overall strategy drives the e-commerce data warehousing strategy.
b. Data warehousing in an e-commerce environment should be done in a classical manner.
c. E-commerce opens up an entirely new world of web servers.
d. E-commerce security threats can be grouped into three major categories.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).E-commerce security threats can be grouped into three major categories.

113. Consider a typical mobile communication system. If 840 frequencies are available, how many can be used in a given cell?
a. 140
b. 120
c. 84
d. 60
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).140

114. Identify the incorrect statement :
a. The internet has evolved into phenomenally successful e-commerce engine
b. e-business is synonymous with e-commerce
c. The e-commerce model B2C did not begin with billboard ware
d. The e-commerce model G2C began with billboard ware
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).e-business is synonymous with e-commerce

115. Dimensional modeling  in Data mining refers to:
a. view and interrogate data
b. define structures and store data
c. retrieve information only
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).view and interrogate data

116. The U-NII(Unlicensed National Information Infrastructure) band operates at the ............. frequency.
a. 2.4 GHz
b. 33 MHz
c. 5 GHz
d. 16 GHz
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).5 GHz

117. Which digital radio technology employs an N=1 frequency-reuse plan?
a. GSM
b. TDMA
c. D AMPS
d. CDMA
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).CDMA

118. The frequency band allocated for the downlink in GSM is:
a. 960 - 985 MHz
b. 935 - 960 MHz
c. 920 - 945 MHz
d. 930 - 955 MHz
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).935 - 960 MHz

119. Which of the following is an EDI standard?
a. ANSI X.15
b. ANSI X.14
c. ANSI X.13
d. ANSI X.12
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).ANSI X.12

120. An INT file in Windows 95 is:
a. a program file
b. a message file
c. a text file
d. link file
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).a text file