A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

101. Analysis of large database to retrieve information is called
a. OLTP
b. OLAP
c. OLDP
d. OLPP
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).OLAP

102. The spacing between character pairs is called:
a. Kerning
b. x-height
c. intercap
d. serif
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Kerning

103. E-commerce includes:
a. B2C
b. B2B
c. C2C
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

104. We cannot delete the .................. icon but we can made it invisible.
a. Recycle
b. My Computer
c. Internet explorer
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Recycle

105. Font sizes are usually expressed in points. One point is:
a. 0.0069 inch
b. 0.0138 inch
c. 0.0207 inch
d. 0.0276 inch
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).0.0138 inch

106. Assertion (A): Cellular telephone systems can handle a multitude of users.
Reasoning (R): Cellular telephone systems permit extensive frequency reuse in a small local area.
a. Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation for (A)
b. Both (A) and (R) are true but (R) is not the correct explanation
c. (A) is true but (R) is false
d. (A) is false but (R) is true
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation for (A)

107. E-commerce involves:
a. Electronic Data Interchange
b. Electronic mail
c. Electronic Bulletin Boards
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

108. An example of a data mining algorithm which uses squared error score function is:
a. CART algorithm
b. back propagation algorithm
c. a priority algorithm
d. vector space algorithm
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).back propagation algorithm

109. (I) Each object in the active directory of windows 2000 has an access control list.
(II) The scheme is a blueprint of all objects in the domain of windows 2000.

Which of the following is true?
a. only (I)
b. only (II)
c. both (I) and (II)
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).both (I) and (II)

110. With reference to cluster analysis in data mining, a distance measure that is NOT used is:
a. Euclidean distance
b. Manhattan distance
c. Chebychev’s distance
d. Lee distance
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Lee distance