A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. Data warehousing refers to
a. storing data offline at a separate site
b. backing up data regularly
c. is related to data mining
d. uses tape as opposed to disk
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).is related to data mining

92. “M-Commerce” refers to
a. a myth which does not exist in reality
b. the ability of business to reach potential customers wherever they are
c. the ability to have large capacity of memory storage dealing trade and commerce
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).None of the above

93. The principal electronic payment systems for electronic commerce is
a. Credit Card
b. Digital Wallet
c. Electronic Cheque
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

94. Which is the most valuable electronic commerce to the individual customer in long run ?
a. Business to Customer
b. Business to Business
c. Customer to Customer
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Business to Business

95. A data mart may contain
a. summarised data
b. de-normalized data
c. aggregate departmental data
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

96. Data mining is
a. the process of extracting valid, previously unknown, comprehensible and actionable information from large databases and using it to make crucial business decisions.
b. a tool that allows end users direct access and manipulation of data from within data warehousing environment without the intervention of customised programming activity.
c. a tool that helps end users extract useful business information from large database.
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).the process of extracting valid, previously unknown, comprehensible and actionable information from large databases and using it to make crucial business decisions.

97. E-Choupal refers to
a. calling meeting of Surpanches electronically.
b. conducting Panchayat meeting using latest electronic gadgets.
c. providing window of information to villagers and farmers in NIC network.
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).providing window of information to villagers and farmers in NIC network.

98. The basic concepts of ethics in information society is/are
a. Responsibility
b. Accountability
c. Liability
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

99. One of the distinguished features of super-computer over other category of computer is
a. parallel processing
b. highest accuracy level
c. more speed
d. more capacity
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).more speed

100. Data Mining uses ………….., …………….. and …………….. to build effective predictive model.

(i) Data set
(ii) Information set
(iii) Input set
(iv) Process set
(v) Output set
(vi) Test set
a. (i), (ii) and (iv)
b. (ii), (iv) and (v)
c. (i), (v) and (vi)
d. (ii), (iii) and (v)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).(i), (ii) and (iv)

Page 10 of 15