A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. What is the size of the Unicode character in Windows Operating System ?
a. 8-Bits
b. 16-Bits
c. 32-Bits
d. 64-Bits
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).16-Bits)

2. The maturity levels used to measure a process are
a. Initial, Repeatable, Defined, Managed, Optimized
b. Primary, Secondary, Defined, Managed, Optimized
c. Initial, Stating, Defined, Managed, Optimized
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Initial, Repeatable, Defined, Managed, Optimized)

3. Which API is used to draw a circle ?
a. Circle ( )
b. Ellipse ( )
c. Round Rect ( )
d. Pie ( )
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Ellipse ( ))

4. Identify the Risk factors which are associated with Electronic payment system.
a. Fraudulent use of Credit Cards
b. Sending Credit Card details over internet
c. Remote storage of Credit Card details
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above)

5. Eco system is a Frame work for
a. Building a Computer System
b. Building Internet Market
c. Building Offline Market
d. Building Market
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Building Internet Market)

6.  ______ is process of extracting previously non known valid and actionable information from large data to make crucial business and strategic decisions.
a. Data Management
b. Data base
c. Data Mining
d. Meta Data
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Data Mining)

7. You are given an OR problem and a XOR problem to solve. Then, which one of the following statements is true ?
a. Both OR and XOR problems can be solved using single layer perception.
b. OR problem can be solved using single layer perception and XOR problem can be solved using self organizing maps.
c. OR problem can be solved using radial basis function and XOR problem can be solved using single layer perception.
d. OR problem can be solved using single layer perception and XOR problem can be solved using radial basis function.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).OR problem can be solved using single layer perception and XOR problem can be solved using radial basis function.)

8. The Mandelbrot set used for the construction of beautiful images is based on the following transformation : xn + 1= x2n + z  Here, 
a. Both x & z are real numbers
b. Both x & z are complex numbers
c. x is real & z is complex
d. x is complex & z is real
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Both x & z are complex numbers)

9. Which control provides an interface to the TCP/IP suit protocols in Windows95 and Windows NT ? 
a. FTP Active-X Control
b. TCP/IP Active-X Control
c. Calinsock Active-X Control
d. HTML Active-X Contro
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Calinsock Active-X Control)

10. If dual has an unbounded solution, then its corresponding primal has
a. no feasible solution
b. unbounded solution
c. feasible solution
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).no feasible solution)

Page 1 of 15