A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. In brute force attack, on average half of all possible keys must be tried to achieve success.
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).True

2. If the sender and receiver use different keys, the system is referred to as conventional cipher system.
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).False

3. Divide (HAPPY)26 by (SAD)26. We get quotient –
a. KD
b. LD
c. JC
d. MC
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).KD

4. Dividing (11001001) by (100111) gives remainder –
a. 11
b. 111
c. 101
d. 110
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).110

5. pi in terms of base 26 is
a. C.DRS
b. D.SQR
c. D.DRS
d. D.DSS
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).D.DRS

6. The time required to convert a k-bit integer to its representation in the base 10 in terms of big-O notation is
a. O(log2 n)
b. O(log n)
c. O(log2 2n)
d. O(2log n)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).O(log2 n)

7. In base 26, multiplication of YES by NO gives –
a. THWOE
b. MPAHT
c. MPJNS
d. THWAE
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).MPJNS

8. Division of (131B6C3) base 16 by (lA2F) base 16 yeilds –
a. 1AD
b. DAD
c. BAD
d. 9AD
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).9AD

9. An encryption scheme is unconditionally secure if the ciphertext generated does not contain enough information to determine uniquely the corresponding plaintext, no matter how much cipher text is available.
a. True
b. False
c. May be
d. Can't say
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).True

10. The estimated computations required to crack a password of 6 characters from the 26 letter alphabet is-
a. 308915776
b. 11881376
c. 456976
d. 8031810176
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).308915776

Page 1 of 7