A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. In raster scan display, the frame buffer holds ......................
a. Line drawing commands
b. Scanning instructions
c. Image Resolution
d. Intensity information
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Intensity information

42. In random scan display, the frame buffer holds ......................
a. Line drawing commands
b. Scanning instructions
c. Image Resolution
d. Intensity information
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Line drawing commands

43. Vector display is well suited for .................
a. Line drawing applications
b. Animation
c. Cartoons
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Line drawing applications

44. Beam penetration method is usually used in ...............................
a. LCD
b. Raster Scan display
c. Random scan display
d. DVST
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Random scan display

45. Shadow mask method is usually used in ...............................
a. LCD
b. Raster Scan display
c. Random scan display
d. DVST
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Raster Scan display

46. Identify the colors produced in beam penetration method.
a. Red, Green, Blue, White
b. Red, Orange, Yellow, Green
c. Red, Green, Blue
d. Green, Red, White, Orange
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Red, Orange, Yellow, Green

47. An RGB color system with 24 bits as storage per pixel is known as ........................
a. Color CRT
b. True-color system
c. RGB monitor
d. Color- Depth
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).True-color system

48. Identify the features of Vector display
a. High resolution, Jagged lines, Lack in color depth
b. Smooth lines, Poor resolution, Black & White
c. High resolution, Lack in color depth, Smooth lines
d. Inexpensive, monochromatic, smooth lines
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).High resolution, Jagged lines, Lack in color depth

49. Refreshing is not needed in DVST because of the presence of .................
a. Primary gun
b. Flood gun
c. Focusing anode
d. Control grid
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Flood gun

50. In DVST, the electron beam from primary electron gun strikes on ..............
a. Storage mesh
b. Flood gun
c. Collector mesh
d. Phosphor screen
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Storage mesh

Page 5 of 8