A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. The midpoint circle drawing algorithm also uses the __of the circle to generate?
a. two-way symmetry
b. four-way symmetry
c. both (a) and (b)
d. eight-way symmetry
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).eight-way symmetry

32. A polygon in which the line segment joining any 2 points within the polygon lies completely inside the polygon is called__?
a. convex polygon
b. concave polygon
c. both (a) and (b)
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).convex polygon

33. A polygon in which the line segment joining any 2 points within the polygon may not lie completely inside the polygon is called __?
a. convex polygon
b. concave polygon
c. both (a) and (b)
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).concave polygon

34. The process of selecting and viewing the picture with different views is called_______________
a. Windowing
b. clipping
c. both (a) and (b)
d. projecting
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Windowing

35. In two dimensional viewing we have?
a. 2D window and 3D viewport
b. 2D window and 2D viewport
c. 3D window and 2D viewport
d. 3D window and 3D viewport
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).3D window and 2D viewport

36. The first viewing parameter we must consider is the?
a. view reference plane
b. view reference point
c. viewing window
d. shift vector
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).view reference point

37. The line segment from the view plane to the view reference point is called_____________
a. view-distance
b. view-path
c. both (a) and (b)
d. Projection distance
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).view-distance

38. In perspective projection, the lines of projection are not parallel. Instead, they all coverage at a single point called__________________
a. interaction point
b. Center of projection
c. projection reference point
d. center of projection or projection reference point
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).center of projection or projection reference point

39. When the projection is obtained by projecting points along parallel lines that are not perpendicular to the projection plane is called_________________
a. cavalier projection
b. isometric projection
c. perspective projection
d. oblique projection
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).oblique projection

40. The return of electron beam to top left corner of the screen after one frame is called ............
a. Horizontal fly-back
b. Vertical Fly-back
c. Scanning
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Vertical Fly-back

Page 4 of 8