A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. In third angle projection method, the object is supposed to be in
a. First quadrant
b. Second quadrant
c. Third quadrant
d. Fourth quadrant
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Third quadrant

12. Projection line is
a. Continuous thick line
b. Continuous thin line
c. Chain thin line
d. Dashed line
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Continuous thin line

13. The orthographic projection, projection lines are ____ to each other.
a. Parallel
b. Perpendicular
c. Inclined
d. Any of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Parallel

14. The front view of a cube, when it resting on HP on one of its faces and one other face is parallel to VP, is
a. Square
b. Rectangle
c. Parallelogram
d. Triangle
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Square

15. By which ,we can take a view of an object from different directions and different distances ?
a. Projection
b. Rotation
c. Translation
d. Scaling
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Projection

16. The centre of projection for parallel projectors is at
a. Zero
b. Infinity
c. One
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Infinity

17. The orthographic projection that show more than one side of an object are called
a. Axonometric projection
b. Isometric projection
c. Both a & b
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a & b

18. The projection that can be viewed as the projection that has a centre of projection at a finite distance from the plane of projection are called
a. Parallel  projection
b. Perspective projection
c. Isometric projection
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Perspective projection

19. The perspective projection is more practical because the distant objects appear
a. Smaller
b. Larger
c. Neither smaller nor larger
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Smaller

20. A line can be represented by
a. One point
b. Two points
c. Three points
d. Four points
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Two points

Page 2 of 8