A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. ___________is a simple object space algorithm that removes about half of the total polygon in an image as about half of the faces of objects are back faces.
a. Wire frame model
b. Space removal
c. Back face removal
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Back face removal

22. Engineering drawing commonly applies ?
a. orthographic projection
b. oblique projection
c. perspective projection
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).orthographic projection

23. Back face removal is an example of ?
a. combination of both
b. image space method
c. object space method
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).object space method

24. The subcategories of orthographic projection are ?
a. isometric, dimetric, trimetric
b. cavalier, cabinet
c. cavalier, cabinet, isometric
d. isometric, cavalier, trimetric
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).isometric, dimetric, trimetric

25. Computer generated models of physical,financial and economic systems are often used for ?
a. Quality Control
b. Educational Aid
c. Entertainment
d. None of above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Educational Aid

26. Rectangular patterns are sometimes referred as__?
a. coloring patterns
b. Filling patterns
c. All of these
d. tiling patterns
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).tiling patterns

27. On a monochromatic monitor, the frame buffer is known as ......................
a. Display file
b. Pixmap
c. Bitmap
d. Refresh buffer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Bitmap

28. On a color monitor, the refresh buffer is also called .....................
a. Frame buffer
b. Pixmap
c. Bitmap
d. Display file
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Pixmap

29. .................. refers to pixel spacing.
a. Pixmap
b. Pixel depth
c. Persistence
d. Resolution
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Resolution

30. The distance from one pixel to the next pixel is called ...........
a. Resolution
b. Dot Pitch
c. Pixmap
d. ppi
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Resolution

Page 3 of 4