A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. The sweep representation of an object refers to the
a. 2D representation
b. 3D representation
c. Both a & b
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).3D representation

12. The types of projection are
a. Parallel projection and perspective projection
b. Perpendicular and perspective projection
c. Parallel projection and Perpendicular projection
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Parallel projection and perspective projection

13. The types of parallel projection are
a. Orthographic projection and quadric projection
b. Orthographic projection and oblique projection
c. Oblique projection and quadric projection
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Orthographic projection and oblique projection

14. _________are the three dimensional analogs of quad trees.
a. Quadric
b. Octrees
c. Geometry
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Octrees

15. By which more complex objects can be constructed
a. Quadric surfaces
b. Wire frame model
c. Composite transformation
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Quadric surfaces

16. _______refers to the common elements of graphics scenes ,often used in graphics package as primitive components.
a. Quadric surfaces
b. Wire frame model
c. Composite transformation
d. Octrees
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Quadric surfaces

17. _________refer to the shapes created by union, intersection and difference of given shapes.
a. Wire frame model
b. Composite transformation
c. Constructive solid geometry methods
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Constructive solid geometry methods

18. ________refer to a model that represent all the dimension of an object external as well as internal.
a. Wire frame model
b. Constructive solid geometry methods
c. Composite transformation
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Wire frame model

19. The projection in which the projection plane is allowed to intersect the x, y and z-axes at equal distances is
a. Isotonic projection
b. Constructive solid geometry projection
c. Isometric projection
d. Back face removal projection
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Isometric projection

20. In which projection ,the plane normal to the projection has equal angles with these three axes
a. Wire frame projection
b. Constructive solid geometry projection
c. Isometric projection
d. Perspective projection
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Isometric projection

Page 2 of 4