A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. After completion of scanning of one line, the electron beam files back to the start of next line, this process is known as______________
a. interleaving
b. vertical retrace
c. horizontal retrace
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).horizontal retrace

42. Refresh buffer in CRT, is used to store the picture information in the form of___________
a. voltage level
b. 0`s and 1`s
c. -1`s and 1`s
d. lines and curve
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).0`s and 1`s

43. A DVST uses the __________ which stores the picture information as a __________ just behind the phosphor-coated screen?
a. charge distribution, voltage information
b. storage grid , voltage information
c. pixel, voltage information
d. storage grid, charge distribution
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).storage grid, charge distribution

44. In random scan displays, the display processor has its own instruction set and instruction address register, Hence it is also called?
a. Graphics Controller
b. Display Processing Unit ( DPU)
c. both (a) and (b)
d. to store processor clock cycles
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).both (a) and (b)

45. In random scan display __________ is provided for scan conversion algorithms?
a. register
b. local memory
c. flash memory
d. no local memory
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).no local memory

46. Frame buffer can implement using?
a. ROM
b. shift registers only
c. rotating random access semiconductor memory only
d. rotating random access semiconductor memory or shift registers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).rotating random access semiconductor memory or shift registers

47. Brightness of a display is controlled by varying the voltage on the ......................
a. Focusing anode
b. Connection pins
c. Control grid
d. Power supply
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Control grid

48. The intersection of three primary RGB color produces
a. White color
b. Black color
c. Magenta color
d. Blue color
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).White color

49. The intersection of primary CMYK color produces
a. White color
b. Black color
c. Cyan color
d. Magenta color
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Black color

50. Random scan systems are designed for
a. Line drawing application
b. Pixel drawing application
c. Color drawing application
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Line drawing application

Page 5 of 6