A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. The method which is based on the principle of checking the visibility point at each pixel position on the projection plane are called
a. Object-space methods
b. Image-space methods
c. Both a & b
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Image-space methods

12. The types of hidden surface removal algorithm are
a. Depth comparison, Z-buffer, back-face removal
b. Scan line algorithm, priority algorithm
c. BSP method, area subdivision method
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of these

13. Which surface algorithm is based on perspective depth ?
a. Depth comparison
b. Z-buffer or depth-buffer algorithm
c. subdivision method
d. back-face removal
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Z-buffer or depth-buffer algorithm

14. The scan line coherence algorithm was developed by
a. Wylie
b. Evans
c. Cat mull
d. Both a & b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a & b

15. A process with the help of which images or picture can be produced in a more realistic way is called
a. Fractals
b. Quad-tree
c. Rendering
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Rendering

16. The basic ray tracing algorithm provides
a. Transparency
b. Visible-surface detection
c. Shadow effect, multiple light source illumination
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of these

17. Ray-tracing is an extension of
a. Ray calling
b. Ray casting
c. Ray sampling
d. Ray coherence
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Ray casting

18. A fast and simple method for rendering an object with polygon surface is
a. Constant-intensity shading
b. Flat shading
c. Both a & b
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a & b

19. Scan lines are used to scan from
a. Top to bottom
b. Bottom to top
c. Both a & b
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Top to bottom

20. The can be defined as a collection of images played in
a. Not sequence
b. Defined sequence
c. Both a & b
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Defined sequence

Page 2 of 6