A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. The basic graphical interactions are
a. Pointing
b. Positioning
c. Both a & b
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a & b

2. ______is a flexible strip that is used to produce smooth curve using a set of point.
a. Sp line
b. Scan-line method
c. Depth-sorting method
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Sp line

3. The types of sp line curve are
a. Open sp line
b. Closed sp line
c. Both a & b
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a & b

4. Cubic sp line are
a. Simple to compute
b. Provides continuity of curves
c. Both a & b
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a & b

5. The parametric form of 3D sp line are
a. X=f(t),y=g(t),z=h(t)
b. X=a0,y=b0,z=c0
c. F(t)=0,g(t)=0,h(t)=0
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).X=f(t),y=g(t),z=h(t)

6. The surfaces that is blocked or hidden from view in a 3D scene are known as
a. Hidden surface
b. Frame buffer
c. Quad tree
d. Lost surface
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Hidden surface

7. The problem of hidden surface are
a. Removal of hidden surface
b. Identification of hidden surface
c. Both a & b
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a & b

8. Why we need removal of hidden surface
a. for displaying realistic view
b. for determining the closest visible surface
c. Both a & b
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a & b

9. The algorithm of hidden surface are
a. Object-space method
b. Image-space method
c. Both a & b
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a & b

10. The method which is based on the principle of comparing objects and parts of objects to each other to find which are visible and which are hidden are called
a. Object-space method
b. Image-space method
c. Surface-space method
d. Both a & b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Object-space method

Page 1 of 6