A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. A diametric projection is said to be trimetric projection when

(i) two of the three foreshortening factors are equal and third is arbitrary.
(ii) all of the three foreshortening factors are equal.
(iii) all of the three foreshortening factors are arbitrary.
Which of the above is true ?
a. (i) and (ii)
b. (ii) and (iii)
c. (i) only
d. (iii) only
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).(i) only

52. Which of the following is/are fundamental method(s) of antialiasing ?

(i) Increase of sample rate.
(ii) Treating a pixel as a finite area rather than as a point.
(iii) Decrease of sample rate.
a. (i) and (ii)
b. (ii) and (iii)
c. (i) only
d. (ii) only
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).(i) and (ii)

53. The two color systems – the HSV and HLS are
a. Hue, Saturation, Value and Hue, Lightness, Saturation
b. High, Standard, Value and High, Lightness, Saturation
c. Highly, Saturated, Value and Highly, Lightened, Saturation
d. Highly, Standard, Value and Hue, Lightness, Saturation
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Hue, Saturation, Value and Hue, Lightness, Saturation

54. The parametric representation of the line segment between the position vectors P1(2, 3) and P2(5, 4) is given as
a. x(t)= 2+7t, y(t) = 3+7t         0 ≤ t ≤ ∝
b. x(t)=2+10t, y(t) = 3+12t      0 ≤ t ≤ 1
c. x(t)= 2+3t, y(t)=3+t             0 ≤ t ≤ 1
d. t(x, y) = 14t              0 ≤ t ≤ 1
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).x(t)= 2+3t, y(t)=3+t             0 ≤ t ≤ 1

55. Consider the following transformation matrix for rotation(clockwise). This matrix rotates an object by an angle θ about :
transformation matrix for rotation
a. X-axis
b. Y-axis
c. Z-axis
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Z-axis

56. An actor in an animation is a small program invoked ............... per frame to determine the characteristics of some object in the animation.
a. once
b. twice
c. 30 times
d. 60 times
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).once

57. Bresenham line drawing algorithm is attractive because it uses
a. Real arithmetic only
b. Integer arithmetic only
c. Floating point arithmetic
d. Real and integer arithmetic
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Integer arithmetic only

58. The refresh rate above which a picture stops flickering and fuses into a steady image is called ..................
a. Crucial fusion frequency
b. Current frequency fusion
c. Critical fusion frequency
d. Critically diffused frequency
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Critical fusion frequency

59. In homogenous coordinate system (x, y, z) the points with z = 0 are called
a. Cartesian points
b. Parallel points
c. Origin point
d. Point at infinity
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Point at infinity

60. If 40 black lines interleaved with 40 white lines can be distinguished across one inch, the resolution is
a. 40 line-pairs per inch
b. 80 line-pairs per inch
c. 1600 lines per inch
d. 40 lines per inch
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).40 line-pairs per inch

Page 6 of 9