A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. Consider a window bounded by the lines : x = 0; y= 0; x = 5 and y = 3. The line segment joining (-1, 0) and (4, 5), if clipped against this window will connect the points
a. (0, 1) and (2, 3)
b. (0, 1) and (3, 3)
c. (0, 1) and (4, 3)
d. (0, 1) and (3, 2)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).(0, 1) and (2, 3)

22. Which of the following color models are defined with three primary colors ?
a. RGB and HSV color models
b. CMY and HSV color models
c. HSV and HLS color models
d. RGB and CMY color models
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).RGB and CMY color models

23. Which of the following statement(s) is/are correct?
a. Persistence is the term used to describe the duration of phosphorescence.
b. The control electrode is used to turn the electron beam on and off.
c. The electron gun creates a source of electrons which are focussed into a narrow beam directed at the face of CRT.
d. All of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above.

24. A segment is any object described by GKS commands and data that start with CREATE SEGMENT and Terminates with CLOSE SEGMENT command. What functions can be performed on these segments?
a. Translation and Rotation
b. Panning and Zooming
c. Scaling and Shearing
d. Translation, Rotation, Panning and Zooming
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Translation, Rotation, Panning and Zooming

25. Match the following:

a. Glass                         i. Contains liquid crystal and serves
as a bonding surface for a conductive
coating.
b. Conductive coating ii. Acts as a conductor so that a voltage
can be applied across the liquid crystal.
c. Liquid Crystal           iii. A substance which will polarize light
when a voltage is applied to it.
d. Polarized film           iv. A transparent sheet that polarizes light.

Codes:
     a  b   c   d
a. i   ii   iii  iv
b. i   iii  ii   iv
c. iv iii   ii  i
d. iv ii   i   iii
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).i   ii   iii  iv

26. Below are the few steps given for scan-converting a circle using Bresenham's Algorithm. Which of the given steps is not correct?
a. Compute d = 3 – 2r (where r is radius)
b. Stop if x > y
c. If d<0, then d=4x+6 and x=x+1
d. If d≥0,then d=4 *(x-y)+10, x=x+1 and y=y+1
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).If d≥0,then d=4 *(x-y)+10, x=x+1 and y=y+1

27. Which of the following is/are side effects of scan conversion?

a. Aliasing
b. Unequal intensity of diagonal lines
c. Over striking in photographic applications
d. Local or Global aliasing
a. a and b
b. a, b and c
c. a, c and d
d. a, b, c and d
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).a, b, c and d

28. Consider a line AB with A = (0,0) and B = (8, 4). Apply a simple DDA algorithm and compute the first four plots on this line.
a. [(0, 0), (1, 1), (2, 1), (3, 2)]
b. [(0, 0), (1, 1.5), (2, 2), (3, 3)]
c. [(0, 0), (1, 1), (2, 2.5), (3, 3)]
d. [(0, 0), (1, 2), (2, 2), (3, 2)]
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).[(0, 0), (1, 1), (2, 1), (3, 2)]

29. Consider a raster grid having XY-axes in positive X-direction and positive upward Y-direction with Xmax = 10, Xmin = –5, Ymax = 11, and Ymin = 6. What is the address of memory pixel with location (5, 4) in raster grid assuming base address 1 (one)?
a. 150
b. 151
c. 160
d. 161
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).161

30. Consider a N-bit plane frame buffer with W-bit wide lookup table with W > N. How many intensity levels are available at a time?
a. 2^N
b. 2^W
c. 2^(N+W)
d. 2^(N–1)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).2^N

Page 3 of 9