A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. Which is the device that is constructed with the series of sensors that detects hand and finger motion?
a. Digitizers
b. Data glove
c. Joystick
d. Track ball
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Data glove

22. A common device for drawing, painting, or interactively selecting coordinate positions on an object is a
a. Image scanner
b. Digitizers
c. Data glove
d. Touch panels
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Digitizers

23. Which device is used to input two-dimensional coordinates by activating a hand cursor on a flat surface?
a. Graphic tablet
b. Data tablet
c. Both a and b
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Both a and b

24. ___________ can be used to determine the position on the data tablet.
a. Strip microphones
b. Signal strength
c. Coded pulse
d. Either Signal strength or coded pulse
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Either Signal strength or coded pulse

25. Which of the following device has a relative origin ?
a. Mouse
b. Joystick
c. Track ball
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Mouse

26. Which of the following statement is true ?
a. Request, sample and event are the three basic modes of input
b. A mouse is typically a device for inputting an absolute position on the screen
c. Special graphics hardware support is essential for providing menu-driven user interface to an application
d. Keyboard is a device ideally suited for use in sample mode
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Request, sample and event are the three basic modes of input

27. Which one of the following transmits digital information to the computer?
a. Joystick
b. Mouse
c. Graphics tablet
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).None of the above

28. A scanner is specified by?
a. Dots per inch it can scan
b. Length of paper it can scan
c. Vertical and Horizontal Resolution
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Vertical and Horizontal Resolution

29. If the resolution of a printer is 1200 dpi, the number of dots per square inch is?
a. 12
b. 800
c. 1200
d. 1200x1200
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).1200x1200

30. A wireless mouse works on
a. Infra blue radiation
b. Infra Red radiation
c. X-rays
d. UV rays
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Infra Red radiation

Page 3 of 3