A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. The component of interactive computer graphics are
a. A light pen
b. Display unit
c. Bank of switches
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of these

2. Pen or inkjet plotters use the following devices
a. Drum
b. Flat bed
c. Both a & b
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a & b

3. __________ allows screen positions to be selected with the touch of a finger.
a. Touch panels
b. Image scanner
c. Light pen
d. Mouse
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Touch panels

4. What is the disadvantage of the light pen?
a. It’s shape
b. They cannot detect positions
c. Accurate reading
d. Cannot detect positions within black areas
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Cannot detect positions within black areas

5. ________ is used in graphics workstation as input devices to accept voice commands.
a. Touch panels
b. Speech recognizers
c. Both a and b
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Speech recognizers

6. When a voice command is given, the system searches the _____________for a frequency-pattern match.
a. Memory
b. Input data
c. Dictionary
d. Hard disk
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Dictionary

7. The device which is designed to minimize the background sound is
a. Microphone
b. Digitizers
c. Data glove
d. Joy stick
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Microphone

8. Which of the following device is not the input device?
a. Trackball and space ball
b. Data glove
c. Touch screen
d. Impact printers
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Impact printers

9. Which device contains thumbwheel, trackball and a standard mouse ball?
a. Z mouse
b. Joystick
c. Mouse
d. Trackball
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Z mouse

10. Virtual reality, CAD, and animations are the application of
a. Z mouse
b. Digitizers
c. Data tablets
d. Image scanners
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Z mouse

Page 1 of 3