A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

81. Ratio of rods per eye in human vision system is
a. 6 million
b. 120 million
c. 10 million
d. 110 million
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).6 million

82. Subsystem of human machine processor that handles sensory stimulus is called
a. motor system
b. cognitive system
c. perceptual system
d. autonomic system
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).perceptual system

83. Inner ear cochlea is filled with
a. air
b. wax
c. grains
d. liquid
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).liquid

84. Specialized nerve cells placed in retina in human eyes are called
a. blind spot
b. ganglion cells
c. cornea
d. lens
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).ganglion cells

85. Protection of sensitive middle ear from damage is responsibility of
a. inner ear
b. medium ear
c. outer ear
d. middle ear
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).outer ear

86. Rods are placed in human eyes at position of
a. edges of cornea
b. center of cornea
c. edges of retina
d. center of retina
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).edges of retina

87. Two types of photoreceptors of retina in human eyes are
a. lens and cornea
b. lens and rods
c. lens and cones
d. rods and cones
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).rods and cones

88. Standard line length given by scientists for equally legible is
a. 2.1 to 5.3 inches
b. 2.3 to 5.2 inches
c. 2.2 to 5.3 inches
d. 2.5 to 3.2 inches
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).2.3 to 5.2 inches

89. One of factors, that effect speed of screen reading to be reduced is
a. longer line lengths
b. more words per page
c. negative contrast
d. colorful display
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).longer line lengths

90. Characteristic of a software that enable it to acquire requirement goal is called
a. usable
b. useful
c. used
d. reusable
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).useful