A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. Best color vision in region of
a. fovea
b. retina
c. blind spot
d. periphery
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).fovea

72. Characteristic of a software that enable it to acquire requirement goal, easily is called
a. used
b. reusable
c. useful
d. usable
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).usable

73. Positive contrast used on display can lower the
a. saturation
b. contrast
c. hue
d. luminance
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).luminance

74. In human vision system, X-cells are placed vigorously in the
a. cornea
b. retina
c. fovea
d. lens
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).fovea

75. Color perception by a human eye is acquired due sensitivity of different light's wavelengths of
a. rods
b. cones
c. ganglion cells
d. lens
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).cones

76. Term human computer interaction is first known in
a. 1970s
b. 1980s
c. 1960s
d. 1990s
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).1980s

77. Perception of brightness by human eye depends upon factor of
a. size of object
b. color of object
c. ratio of light
d. distance of object
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).ratio of light

78. Frequency of sound is measured as
a. amplitude
b. timbre
c. pitch
d. loudness
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).pitch

79. Characteristic of a software that enable users to intentionally use it is called
a. useful
b. usable
c. used
d. reusable
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).used

80. In human vision system, if two items are placed at same distance then smaller angle will be of
a. shorter object
b. less-distant object
c. distant object
d. larger object
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).shorter object