A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. In human computer interaction, primary role is played by
a. head
b. eyes
c. limbs
d. fingers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).fingers

62. Most common color blindness among people is to unable discrimination between
a. blue and red
b. blue and purple
c. green and blue
d. red and green
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).red and green

63. Technique of receiving vibrations and transferring it auditory nerves is called
a. hearing
b. sighting
c. touching
d. smelling
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).hearing

64. There are two types of photoceptors in human vision system of
a. retina
b. lens
c. cornea
d. cones
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).retina

65. In human vision system, if two items are placed at same distance then larger angle will be of
a. distant object
b. larger object
c. shorter object
d. less-distant object
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).larger object

66. Speed of reading text in reading process is measured by using
a. legibility
b. usability
c. quality
d. readability
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).legibility

67. Ratio of brightness of color is defined as
a. contrast
b. saturation
c. intensity
d. hue
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).intensity

68. Frequency range that can be heared by human ears is
a. 200 Hz to 150 kHz
b. 20 Hz to 15 kHz
c. 10 Hz to 15 kHz
d. 10 Hz to 05 kHz
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).20 Hz to 15 kHz

69. Design of a system must be developed
a. integrally with each part of system
b. at the end
c. at the start
d. never
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).integrally with each part of system

70. Second stage of reading process of data from screen is
a. visual pattern observation
b. syntactic and semantic analysis
c. decoding of pattern
d. operating phrases
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).decoding of pattern