A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. Subsystem of human machine processor that handles connections is called
a. perceptual system
b. motor system
c. autonomic system
d. cognitive system
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).cognitive system

42. Human vision that is dominated by rods to see directly in center of view is called
a. center vision
b. vertical vision
c. horizontal vision
d. peripheral vision
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).peripheral vision

43. Ratio of different hues that can be discriminated by an average person is
a. 50
b. 100
c. 125
d. 150
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).150

44. Cones over fovea region is sensitive to
a. red light
b. blue light
c. yellow light
d. green light
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).blue light

45. Ratio of cones over fovea region is
a. 3-4%
b. 1-2%
c. 2-3%
d. 4-5%
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).3-4%

46. Simple model of human interaction was proposed in
a. 1990
b. 1983
c. 1985
d. 1980
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).1983

47. Characteristic of a software that enable it to be used multiple times is called
a. reusable
b. useful
c. usable
d. used
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).reusable

48. First priority requirements must be of
a. user
b. computer system
c. finance
d. time
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).user

49. User's hearing system is categorically used as
a. processing control
b. motor control
c. input control
d. memorization control
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).input control

50. Cones are also not active in temporary blindness due to rods'
a. suppression
b. repression
c. depression
d. demolition
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).suppression

Page 5 of 16