A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. Perception of size by human eye depends upon factor of
a. size and height in human field of view
b. color and height in human field of view
c. size and color in human field of view
d. light and color in human field of view
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).size and height in human field of view

32. In human hearing process, amplification of sounds is responsibility of
a. inner ear
b. middle ear
c. medium ear
d. outer ear
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).outer ear

33. Size of spectral wavelength of light is defined as
a. intensity
b. saturation
c. hue
d. contrast
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).hue

34. Distribution of Y-cells in human vision system allows to perceive
a. peripheral vision
b. vision movement
c. central vision
d. vertical vision
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).vision movement

35. Type of ganglion cells that enables early detection of image pattern are called
a. A-cells
b. Z-cells
c. Y-cells
d. X-cells
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).X-cells

36. Temporary blindness occurred by going from dark to bright is due to
a. rods
b. cones
c. retina
d. cornea
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).rods

37. Impulses have been transferred to auditory nerves by
a. cochlea
b. ossicles
c. tympanic membrane
d. cilia
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).cilia

38. Highly sensitive photoreceptor that allow to see low level illumination are
a. lens
b. rods
c. cones
d. retinas
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).rods

39. Human Machine Processor model was composed of
a. two subsystems
b. five subsystems
c. three subsystems
d. four subsystems
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).three subsystems

40. Structured attached to both sides of a human head is called
a. ossicles
b. pinna
c. auditory canal
d. cochlea
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).pinna

Page 4 of 16