A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. Human computer interaction is a core subject of
a. psychology
b. software engineering
c. anthropology
d. no ones
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).software engineering

22. User output in human computer interaction is occurred through
a. motor controls
b. experience
c. senses
d. education
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).motor controls

23. Visual angle measurement given by 1 degree is equivalent to
a. 60 seconds of arc
b. 600 seconds of arc
c. 60 minutes of arc
d. 360 seconds of arc
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).60 seconds of arc

24. Total time period taken by fixations in reading process is approximately
a. 94%
b. 93%
c. 92%
d. 91%
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).94%

25. Jerky movement of human eyes during reading process is followed by
a. regressions
b. fixations
c. saccades
d. suppression
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).fixations

26. User's vocal system is categorically used as
a. input control
b. processing control
c. memorization control
d. motor control
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).motor control

27. Ear of a human is further categorized into
a. two sections
b. three sections
c. four sections
d. five sections
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).three sections

28. Light sensitive part of an eye in human vision system is
a. lens
b. cornea
c. retina
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).retina

29. Optical illusion used in designs effects page
a. symmetry
b. composition
c. borders
d. asymmetry
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).symmetry

30. Image is made at back side of eye in form of
a. straight image
b. horizontal image
c. vertical image
d. upside down image
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).upside down image

Page 3 of 16