A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. One of subsystem of Human Machine Processor was
a. autonomic system
b. motor system
c. voluntary control
d. somatic system
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).motor system

12. First stage of visual perception process of human is
a. physical reception of stimulus
b. processing and interpretation of stimulus
c. storing of stimulus
d. response to the stimulus
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).physical reception of stimulus

13. Ratio of regressions of human eyes increases with increase of text
a. size
b. simplicity
c. complexity
d. depth
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).complexity

14. Small region of eye vision that is blind but compensated by human visual system is called
a. ganglion cells
b. lens
c. blind spot
d. cornea
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).blind spot

15. Research related to human computer interaction was begin with title
a. individual-machine interaction
b. person-machine interaction
c. man-machine interaction
d. user-machine interaction
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).man-machine interaction

16. Ratio of cones' sub-categories varies to different wavelengths of light is
a. 2
b. 3
c. 4
d. 5
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).3

17. In human hearing process, middle ear is connected to outer ear by using
a. tympanic membrane
b. cilia
c. cochlea
d. ossicles
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).tympanic membrane

18. Human computer interaction is an important part of
a. system design
b. requirement analysis
c. unit testing
d. implementation
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).system design

19. Acronym of HCI is
a. human capability introduction
b. human computer interaction
c. human capability interaction
d. human computer introduction
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).human computer interaction

20. Not so familiar senses of human in HCI is
a. sight and hearing
b. taste and smell
c. sight and taste
d. touch and smell
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).taste and smell

Page 2 of 16