A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. Frequency of sound remains unchanged however, loudness of soundwave is proportional to
a. pitch
b. amplitude
c. timbre
d. cilia
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).amplitude

92. Second stage of visual perception process of human is
a. visual response to the stimulus
b. storing of stimulus
c. processing and interpretation of stimulus
d. physical reception of stimulus
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).processing and interpretation of stimulus

93. In human vision system, Y-cells are more widely distributed in the
a. retina
b. fovea
c. cornea
d. lens
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).retina

94. Luminous of an image can be measured using
a. voltammeter
b. photometer
c. galvanometer
d. spectrometer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).photometer

95. In human hearing process, middle ear is connected to inner ear by using
a. cochlea
b. ossicles
c. tympanic membrane
d. cilia
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).cochlea

96. By transferring sound directly from air to liquid can cause sound to be
a. amplified
b. fine
c. poor
d. excellent
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).poor

97. Psychology terms involve in HCI comes under
a. developmental psychology
b. engineering psychology
c. cognitive psychology
d. consumer psychology
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).cognitive psychology

98. Smallest bone in a human body is placed in ear called
a. cochlea
b. tympanic membrane
c. cilia
d. ossicles
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).ossicles

99. Jerky movement of human eyes during reading process is called
a. fixations
b. regressions
c. saccades
d. suppression
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).saccades

100. Ratio of whiteness in color is defined as
a. saturation
b. intensity
c. hue
d. contrast
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).saturation