A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Perception of size by human eye depends upon
a. visual angle
b. visual acuity
c. visual field
d. other factors
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).other factors

2. Photoreceptors of eyes that allows color vision are called
a. rods
b. lens
c. corneas
d. cones
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).cones

3. Function between luminance of an object and its background is called
a. contrast
b. flicker
c. saturation
d. intensity
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).contrast

4. Generally, computer input in human computer interaction is
a. computer output
b. computer input
c. user input
d. user output
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).user output

5. Visible section of an ear is called
a. inner ear
b. middle ear
c. medium ear
d. outer ear
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).outer ear

6. Photoreceptors of eyes that are been saturated and active by sudden light are called
a. cones
b. lens
c. corneas
d. rods
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).rods

7. Reading speed and accuracy is increased by reading familiar words based on
a. word shape
b. word color
c. word as single letter
d. word as character by character
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).word shape

8. Small region of retina where optic nerve enters eye is called
a. fovea
b. blind spot
c. ligament
d. lens
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).blind spot

9. Three colors of cone sensitivity for three different types of cones are
a. blue, green and red
b. orange, green and red
c. blue, green and purple
d. blue, green and white
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).blue, green and red

10. Term "physical reception" of stimulus actually describes the
a. infinite capabilities of human
b. skills of human vision
c. unlimited human vision
d. limitation of human vision
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).limitation of human vision

Page 1 of 16