A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. The typical aspect ratio of the CRT is?
a. 0.8
b. 0.5
c. 0.2
d. 0.99
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).0.8

22. In a display specified as 600x400 the number of pixels across the display screen is?
a. 600
b. 400
c. 240000
d. All of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).600

23. SVGA system displays?
a. 800 X 640
b. 800 X 600
c. 800 X 400
d. 800 X 200
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).800 X 600

24. The number of LED display indicators in logic probe are?
a. 0
b. 1
c. 2
d. 3
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).2

25. Which type of display is used in digital watches?
a. CRT
b. LED display
c. HD display
d. LCD display
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).LCD display

26. The SRGP package provides the __to wide the variety of display devices?
a. connection
b. way
c. link
d. interface
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).interface

27. Display controller is not required for __?
a. Display system with display controller
b. display system with only frame buffer
c. both (a) and (b)
d. display system with color
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).display system with only frame buffer

28. The screen images is maintained by repeating scanning the same image. This process is known as___________
a. redisplay
b. Redrawing
c. both (a) and (b)
d. refreshing of screen
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).refreshing of screen

29. What is pixel?
a. A term of graphic or video display
b. A software
c. A hardware
d. A point
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).A term of graphic or video display

30. An LCD display mechanism that uses an individual transistor to control every pixel in the screen is called______________
a. passive matrix screen
b. active matrix screen
c. both (a) and (b)
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).active matrix screen

Page 3 of 4