A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Natural language user interface can accept input in the form of
a. string command
b. speech
c. image
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).speech

12. In graphical user interface of operating system to point file user uses
a. pointer
b. common line interface
c. file based interface
d. voice based interface
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).pointer

13. Files and directories of graphical user interface of operating system programs are known as
a. commands
b. graphics
c. text
d. folders
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).folders

14. What is ZUI in computer Graphics ?
a. Logical Enhancement of GUI
b. A Widget
c. An application that saves memory
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).A Widget

15. Choose the correct statement?
a. The components line of a random scan picture must be refreshed in a particular order
b. Random scan method is well suited for displaying shading and color areas
c. Raster scan monitors draw a picture one line at a time
d. Random scan monitors draw a picture one line at a time
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Random scan monitors draw a picture one line at a time

16. The maximum number of points that can be displayed without overlap on a CRT is refereed to as ?
a. Attenuation
b. Persistence
c. Resolution
d. None of above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Resolution

17. Gray scale is used in ?
a. Monitor that have no color capability
b. Monitor that have color capability
c. Random scan display
d. None of above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Monitor that have no color capability

18. The major components of CRT are ?
a. Phosphorous coated screen
b. Control electrodes
c. Deflection yoke and Electronic Gun
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

19. ........ used to regulate the flow of electrons in CRT ?
a. Focusing electrode
b. Electronic Gun
c. Control electrode
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Control electrode

20. The ......... simply reads each successive byte of data from the frame buffer?
a. Display Controller
b. Digital Controller
c. Data Controller
d. All of above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Display Controller

Page 2 of 4