A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which one is the basic input device in GUI
a. Mouse
b. Graphics tablet
c. Voice system
d. Touch panel
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Mouse

2. GUI means
a. Graphical user interface
b. Graphical user interaction
c. Graphics uniform interaction
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Graphical user interface

3. Plasma panel are also called
a. Liquid crystal display
b. Gas discharge display
c. Non emissive display
d. emissive display
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Gas discharge display

4. Plasma panel have_________ resolution.
a. High
b. Good
c. Both a & b
d. Low
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a & b

5. Plasma device converts
a. Electrical energy into light
b. Light into electrical energy
c. Light into graphical energy
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Electrical energy into light

6. GUI stands for
a. Graphics user interaction
b. Graphical user interface
c. Graphics usual interface
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Graphical user interface

7. The visual language includes ___________ for representing visual sentences.
a. Visual language
b. Icons
c. Both a & b
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a & b

8. First graphical user interface used commercially was introduced in
a. 1970
b. 1975
c. 1978
d. 1980
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).1975

9. What is/are the main component / components of user interface ?
a. Presentation language
b. Action language
c. Both a and b
d. Only a
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a and b

10. Which type of user interface provide input by typing a string in the keyboard ?
a. Graphical user interface
b. Command line user interface
c. Natural language interface
d. Menu interface
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Command line user interface

Page 1 of 4